كلـــــــــــــــــــــــــــمــــــــــــــــــــــــــات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
كلـــــــــــــــــــــــــــمــــــــــــــــــــــــــات

منتدى يهتم بالشباب العربى وبشتى ألوان المعرفة
 
البوابةالرئيسيةأحدث الصوردخولالتسجيل

 

 أشهي أكلات عيد الأضحى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin



عدد الرسائل : 451
sms : My SMS ارق امنياتي لكم كلمات
نقاط : 79
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

أشهي أكلات عيد الأضحى Empty
مُساهمةموضوع: أشهي أكلات عيد الأضحى   أشهي أكلات عيد الأضحى Icon_minitimeالإثنين ديسمبر 08, 2008 3:48 am

أولا: كل سنة وكل المسلمين في مشارق الأرض ومغاربها طيبين ويا رب يكون عيد سعيد على كل الناس...

طبعا كلنا عارفين إن عيد الاضحي هو عيد اللحمة،
علشان كده هاقدم لكم النهارده مجموعة متنوعة من الأكلات المناسبة لعيد
الأضحى المبارك...

الفتّة اللذيذة
أشهي أكلات عيد الأضحى Kamar_01

أكيد العيد مش هيكون عيد من غير طبق الفتة اللذيذ ودي أحسن طريقة لعمل الفتة..

المقادير:
• كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم ويا ريت يكون "لحم الكتف".
• نص كيلو رز.
• ماء ساخن.
• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
• 2فص حبهان.
• ملعقة قرنفل.
• 6فصوص ثوم مهروس.
• رغيف خبز محمص.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• عود قرفة.
• ورقة لاورا.
• ملح.
• كوباية كبيرة عصير طماطم.
• ملعقة كبيرة سمن.
• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
• ملعقة خل أبيض.

الطريقة:
1. هنسلق اللحمة الضاني ونضيف ليها عند السلق بصلة وورقة لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح ونسيبها لغاية ما تستوي.
2. أثناء ما اللحمة بتستوي هنجيبِ الأرز ونغسله وبعد كده نجيب الصينية
اللي هنعمل فيها الأرز ونحط فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد كده نضيف ليها الرز
ونقلبه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده نجيب ميه ونضيف ليها شوية ملح
ونضيفها للرز ونسيبه على نار هادية لغاية ما يستوي.
3. هنجيب بصلة ونقطعها قطع صغيرة ونحمرها في السمنة لغاية ما نلاقي
لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر نضيف ليها التوم مع التقليب لما نلاقيهم
لونهم بدأ يكون ذهبي نضيف ليهم كوب عصير الطماطم والصلصة ونسيبهم على نار
هادئة لمدة 10 دقائق، ونضيف ليهم شوية شوربة ونسيبهم على النار لمدة ربع
ساعة.
4. بعد كده هنجيب الصينية ونقطع فيها الخبز ونضيف ليه شوربة اللحمة ونسيبهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.
5. هنجيب طبق كبير ونحط فيه الأرز والخبز ونحط فوقهم الصلصة اللي عملناها ومن فوقها اللحمة...

وبالهنا والشفا

لحمة ضاني مشوية
أشهي أكلات عيد الأضحى Kamar_03

المقادير:
• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".
• كوب كبير عصير طماطم.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.
• 10 فصوص ثوم.
• ملعقة كبيرة خل أبيض.
• ملعقة كبيرة كمون مطحون.
• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.
• 1 بصلة كبيرة.
• فلفل رومي أخضر.
• نص فنجان زيت.

الطريقة:
1. هنجيب اللحمة ونغسلها كويس.
2. هنجهز تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون + جوزة
الطيب + البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود + الفلفل الأخضر + الثوم +
الشطة" ونضربهم مع بعض في الخلاط.
3. بعد كده هنجيب صينية وندهنها بالخليط ده وبعد كده نبدأ في رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة نحط خلطة التتبيل...
4. بعد ما نخلص من رص اللحمة نحطها وخليط التتبيل في التلاجة لمدة 3
ساعات، بعد كده نخرجها ونشويها على الشواية الكهرباء أو الفحم...


وبالهنا والشفا

فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
أشهي أكلات عيد الأضحى Kamar_02

المقادير:
• فخدة ضاني.
• كيلو فلفل رومي أحمر.
• 4علب زبادي.
• 5معالق صغيرة خل تفاح.
• كيلو رز.
• كوباية كبيرة زيت.
• 2 ملعقة كبيره ملح.
• 2ملعقة كبيرة عسل أبيض.
• 2ملعقة كبيرة بهارات.
• ملعقة صغيرة كاري.
• نصف كيلو بندق.
• كوباية كبيرة ماء.
• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• قطعتان فحم.

الطريقة:
1. هنجيب الفخدة ونعمل فيها فتحة كبيرة بالسكين، بعد كده نتبل الفخدة
بمزيج الخليط الآتي" الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات والفلفل
الأسمر"...
2. بعد ما نتبل الفخدة بالخليط ده نحطها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده
نطلعها من التلاجة ونجيب الفلفل الرومي الأحمر ونقطعه إلى قطع صغيرة
ونحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه الفخدة...

3. نحطها في الفرن وندهنها بالزيت ونسيبها في الفرن لمدة ساعة أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...
5. بعد كده نسخّن قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر
ونحطهم على الفخدة وهي سخنة ونغطي عليها علشان تحتفظ برائحة الفحم علشان
تدي مذاق ورائحة رائعة.
6. نصفّي الصوص النازل من الفخدة ونضيفه إلى الرز على النار ونقلب كويس
وبعد كده نضيف إليهم كاري وملح ومية وبندق ونقلبهم على نار هادية لمدة ربع
ساعة أو لغاية ما نلاقي الرز استوى.
7. هنجيب الفخدة ونقطعها شرائح ونقدمها في طبق مع الرز ونرش من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل.

وبالهنا والشفا

صينية الرقاق بالبشاميل
أشهي أكلات عيد الأضحى Kamar_04

ودي كمان أكلة بسيطة ممكن إننا نعملها في العيد

المقادير:
• نصف كيلو رقاق.
• بصلة مقطعة قطع صغيرة.
• نص كيلو لحمة مفرومة.
• نص كوب كبير زبدة.
• نص كوب كبير دقيق.
• 4 كوبيات لبن.
• ملح و فلفل.
• 2بيضة.
• كوب كبير شوربة لحمة.

الطريقة:
1- هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق إننا نقطع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة
بعد كده نضيف ليها الملح والفلفل الأسود واللحمة ونحطهم على النار ونضيف
ليهم معلقة زبدة ونسيبهم على النار مع التقليب المتسمر وبعد نص ساعة نضيف
ليها كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية وتستوي.

2- بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف ليها الدقيق
مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقى ذهبي بعد كده نضيف ليه اللبن تدريجيا
مع التقيب المستمر لغاية ما يبقى قوامه سميك بعد كده نضيف ليه الملح
والفلفل الأسود بعد كده نشيله من على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها
في طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل
ونقلبهم مع بعض.
3- هنجيب الرقاق ونبلّه بالشوربة السخنة "ممكن إننا نستبدل الشوربة بالمية" علشان يكون خفيف.
4- هنجيب صينية فرن وندهنها بالزبدة ونرص فيها نص كمية الرقاق الموجود
عندنا ونضيف ليها اللحمة وبعد كده نص كمية البشاميل وبعد كده نرص باقي
كمية الرقاق الموجودة، بعد كده نغطي وش الصينية بباقي كمية البشاميل
الموجود عندنا.

5- هندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة أو لغاية ما وشها يحمر بعد كده نخرجها من الفرن ونقطعها.
[size=21]طبق مشويات


كيلو لحم ضانى صغير من بيت الكلاوى

نصف كيلو ريش ضانى صغيرة

ربع كيلو كبدة شرايح رفيعة

2 كلاوى ضانى

4 قطع صغيرة من اللية فى حجم البندقة

2 بصلة مفرومة فرما ناعما
2 معلقة كبيرة عصير ليمون
ملح وفلفل


الطريقة

تشق الكلاوى نصفين وتغسل جيدا

نغسل اللحمة والريش ثم ينقع الجميع فى البصل

المبشور بعد دعكه بالملح والفلفل وعصير الليمون

يترك الخليط منقوعا لمدة نصف ساعة

يشوى فى الشواية بعد دهنها بالزيت او على الفحم

اول ما تشوفى الدم ابتدى يظهر على سطح اللحمة

نقلب اللحمة على طول على الناحية التانية

لحد ما تلاقى برضة الدم ظهر على اللحمة بعدها

تقلبى اللحمة لحد ما تستوى لمدة دقايق

نشيل اللحمة من على الشواية ونرصصها على

طبق مفروش بالبقدونس >

**وبالهنا والشفا**

]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kalemat.ahlamontada.net
Admin
Admin



عدد الرسائل : 451
sms : My SMS ارق امنياتي لكم كلمات
نقاط : 79
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

أشهي أكلات عيد الأضحى Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهي أكلات عيد الأضحى   أشهي أكلات عيد الأضحى Icon_minitimeالإثنين ديسمبر 08, 2008 3:49 am


الفخذ الضأن


فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم
2ملعقة كبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم صحيحة – بصلة كبيرة مقطعة حلقات 2 ملعقة كبيرة زيت او سمنة


الطريقة:


اغسلي الفخذة ونشفيها
اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة
ضعي في طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطيها جيدا
ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس
نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل
نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات
نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى
غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن
لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم
علشان وشها يحمر


الممبار ( العصبان )


- كيلو ممبار.
- 3 بصلات.
- شبت مقطع صغير – بقدونس مقطع صغير - كزبرة خضراء مقطعة صغير.
- ملح - فلفل – كمون.
- 3 طماطم كبيرة.
- 3كوب ارز.
- شطة ( لو عوزاة حراق ).
- 2 ملعقة سمن .

اولا :طريقة تنظيف الممبار

-
اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و تقلبة على الوش
التانى و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة
كويس قوى بس اوعى يتقطع منك و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و
اغسلية تانى كويس قوى ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية
ساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة
دقيق كمان وادعكية كويس و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف
تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى
الصباع طويل.


الحشوة ( خلطة المحشى العادى )

نغسل الارز
نبشر البصل
والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكزبرة ونضيف لهم الارز والملح
والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن

بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى
- فى حلة
كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى
الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى
ينضج

- يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت
و بالهنا والشفاء
أشهي أكلات عيد الأضحى Mkani-dd7e66fa14

فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة

المقادير:

• فخدة ضاني.
• كيلو فلفل رومي أحمر.
• 4 علب زبادي.
• 5 معالق صغيرة خل تفاح.
• كيلو رز.
• كوباية كبيرة زيت.
• 2ملعقة كبيره ملح.
• 2 ملعقة كبيرة عسل أبيض.
• 2ملعقة كبيرة بهارات.
• ملعقة صغيرة كاري.
• نصف كيلو بندق.
• كوباية كبيرة ماء.
• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• قطعتان فحم.

الطريقة:

هاتِ الفخدة واخليها من العظم، بعد كده تبلي الفخدة بمزيج الخليط الآتي:

"الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات والفلفل الأسمر"...

بعد ما تتبلي الفخدة بالخليط ده
حطيها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده طلعيها من التلاجة وهاتِ الفلفل الرومي
الأحمر وقطعيه إلى قطع صغيرة واحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط
المنقوع فيه الفخدة...


بعد كده حطيها في الفرن وادهنيها بالزيت وسيبيها في الفرن لمدة ساعة أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...

بعد كده سخني قطعتين الفحم على النار
لغاية لونهم ما يبقى أحمر بعد كده حطيهم على الفخدة وهي سخنة وغطي عليها
علشان تحتفظ برائحة الفحم لأنها بتدي مذاق ورائحة رائعة.


بعد كده صفي الصوص النازل من الفخدة
وضيفيه إلى الرز على النار وقلبي كويس وبعد كده ضيفي إليهم كاري وملح وميه
وبندق وقلبيهم على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي الرز استوى.


بعد كده هاتِ الفخدة وقطعيها شرائح وقدميها في طبق مع الرز ورشي من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل وبالهنا والشفا.

أشهي أكلات عيد الأضحى 43T55478

صينية اللحم في الفرن

المقادير:

• كيلو لحمة.
• 3 بصلات مقطعة شرائح.
• 3 حبات طماطم مقطعة شرائح.
• 3 فصوص ثوم مطحونين.
• ملح -كمون-كزبرة-فلفل أسود
• عود قرفة.

الطريقة:

اخلطي اللحمة مع الثوم والبهارات
والملح بعد كده حطي في الصينية طبقة من شرائح البصل ثم طبقة من شرائح
الطماطم وبعد كده حطي اللحمة عليها ثم باقي شرائح البصل والطماطم، وبعد
كده غطي الصينية بالورق الحراري وحطيها في الفرن على نار هادية لمدة ساعة
أو لغاية ما تحسي إنها استوت.. وبألف هنا وشفا.


لحمة ضاني مشوية

المقادير:

• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".
• كوب كبير عصير طماطم.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.
• 10 فصوص ثوم.
• ملعقة كبيرة خل أبيض.
• ملعقة كبيرة كمون مطحون.
• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.
• 1 بصلة كبيرة.
• فلفل رومي أخضر
• نص فنجان زيت.

الطريقة:

هاتِ اللحمة واغسليها كويس.

بعد كده جهزي تتبيلة اللحمة وهي
عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون +جوزة الطيب + البصلة + عصير الطماطم +
الفلفل الأسود + الفلفل الأخضر + الثوم + الشطة" واضربيهم مع بعض في
الخلاط...


بعد كده هاتِ صينية وادهنيها بالخليط ده وبعد كده ابدأي في رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة حطي خلطة التتبيل...

بعد ما تخلصي رص اللحمة حطيها وخليط
التتبيل في التلاجة لمدة 3 ساعات، بعد كده خرجيها واشويها على الشواية
الكهرباء أو الفحم.. وبالهنا والشفا.







الطريقة
1) اغسلي الأرز ، انقعيه في ماء دافئ 20 – 25 دقيقة.
2) سلق الأرز : ضعي الزيت قدر متوسط الحجم ، سخني على نار متوسطة ، صفي
الأرز من ماء النقع. اضيفي الأرز الى الزيت، قلبي على نار قوية باستعمال
ملعقة خشبية 2 – 3 دقيقة الى ان يصبح الأرز جافا وتتغطى حباته بالزيت جيدا.
3) اضيفي الماء والملح، دعي الأرز يغلي، قلبيه مرة واحدة، غطي القدر ،
خففي النار واتركي الأرز 20 دقيقة الى ان ينضج. احتفظي به ساخنا.
4) تحميص الخبز : طريقة التحميص بالفرن ،، سخني الفرن لدرجة حرارة 400 ف،
ضعي الخبز في صينية واسعة، ادخليه الى الفرن 12 – 15 دقيقة الى ان يتحمص
ويكتسب لون ذهبي ، مع التقليب من وقت لآخر لتتأكدي من توزيع اللون
بالتساوي. اتركيه جانبا ليبرد. طريقة القلي: سخني زيت الذرة في مقلاة
عميقة، اسقطي قطع الخبز لبضع دقائق الى ان تكتسب لون ذهبي ، اتركيها على
ورق نشاف للتخصلص من الزيت الفائض. ( يمكنك تجهيز الخبز مسبقا وحفظه
بالثلاجة عدة ايام).
5) سلق اللحم : ضعي 2 ملعقة كبيرة من الزيت في قدر متوسط الحجم، سخني على
نار متوسطة، اضيفي البصل واللحم ، قلبي الى ان يذبل البصل ويكتسب اللحم
لون ذهبي.
6) اضيفي 6 – 7 أكواب من الماء، اضيفي الملح والفلفل الأسود، دعي القدر
على نار قوية الى ان يغلي، اتركي اللحم بدون تغطيه يغلي لبضع دقائق الى
تتكون طبقة الريم على سطحه. انزعي الريم وتخلصي منه.
7) اضيفي القرفة، الهيل، ورق الغار، ضعي الغطاء على القدر واتركيه على نار
متوسطة 35 – 40 دقيقة الى ان ينضج اللحم . ( يمكنك سلق اللحم مسبقا وحفظه
في الثلاجة لحين اللزوم ).
Cool اخرجي قطع اللحم ، اتركيها جانبا. صفي المرق ، تخلصي من البهارات، اعيدي المرق الى القدر ، احتفظي به ساخنا جدا.
9) تحمير اللحم : ضعي 2 ملعقة كبيرة من الزيت في مقلاة واسعة، سخني على
نار متوسطة، اضيفي قطع اللحم ، قلبي اللحم على كافة الجوانب الى ان يكتسب
لون ذهبي خفيف ( هذه الخطوة تكسب اللحم طعما ولونا شهيا ، ولكن بالطبع
يمكنك الاستغناء عن هذه الخطوة وتقديم اللحم مسلوق فقط للتخفيف من الدهون
).
10) صلصة الثوم: في مقلاة او قدر صغير الحجم ، ضعي 2 ملعقة كبيرة من الزيت
او السمن، اضيفي الثوم ، ضعي المقلاة على نار متوسطة مع التقليب باستمرار
الى ان يصبح الثوم ذهبي غامق، اضيفي الخل (انتبهي حين تضيفين الخل،، حيث
يسبب فوران الثوم) اضيفي الملح، قلبي الى ان يتوزع الثوم مع الخل، اتركيه
على نار هادئة لحوالي 5 دقائق الى ان تتسبك الصلصة.
11) تجهيز الفتة : احضري طبق عميق مناسب للتقديم على السفرة ، ضعي الخبز المقطع في قاع الطبق.
12) صبي المرق الساخن جدا فوق الخبز بحيث يغطيه تماما، اتركيه جانبا لبضع دقائق الى ان يتشرب الخبز بالمرق.
13) وزعي بعض صلصة الثوم فوق الخبز، ليكتسب طعما لذيذا.
14) قلبي الأرز المسلوق بالشوكة ، وزعيه فوق الخبز.
15) ضعي قطع اللحم المحمر فوق سطح الأرز ، وزعي بقية صلصة الثوم فوق اللحم والأرز . قدميه ساخنا.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kalemat.ahlamontada.net
Admin
Admin



عدد الرسائل : 451
sms : My SMS ارق امنياتي لكم كلمات
نقاط : 79
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

أشهي أكلات عيد الأضحى Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهي أكلات عيد الأضحى   أشهي أكلات عيد الأضحى Icon_minitimeالإثنين ديسمبر 08, 2008 3:49 am


موزة بالفريك

المقادير :
• نصف كيلو لحم موزة خال من العظم.
• نصف كيلو فريك.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• ربع ملعقة صغيرة فلفل.
• 2 ملعقة كبيرة سمن.
• بصلة.
• عود كرفس.
• فص حبهان.
• مكسرات محمرة.
• طماطم مشوية.
الطريقة
اسلقي
الموزة وضيفي إليها أثناء السلق بصلة مقطعة أربع تربع وعود كرفس وفص حبهان
قبل ما اللحمة تستوي بشوية ضيفي إليها الملح لما تلاقي اللحمة استوت
شيليها من "الشوربة" وحطيها في مصفة..

في
الفترة اللي فيها اللحمة بتستوي هاتِ الفريك ونقيه وبعد كده انقعيه في
شوية ميه بعد كده هاتِ صينية وحطيها على النار وضيفي إليها شوية سمنة
والفريك وقلبي الفريك في السمنة لمدة خمس دقائق بعد كده ضيفي إليه الشوربة
وشوية بهارات وملح وسبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي.


بعد كده رشي على لحم الموزة المسلوقة شوية بهارات وملح وحمريها في السمنة.

بعد
كده حطي الفريك في طبق التقديم وحطي فوقه اللحمة المحمرة وللتجميل شوية
مكسرات والطماطم المشوية على جانب الطبق وبالهناء والشفاء.


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kalemat.ahlamontada.net
Admin
Admin



عدد الرسائل : 451
sms : My SMS ارق امنياتي لكم كلمات
نقاط : 79
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

أشهي أكلات عيد الأضحى Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهي أكلات عيد الأضحى   أشهي أكلات عيد الأضحى Icon_minitimeالإثنين ديسمبر 08, 2008 3:52 am


أشهي أكلات عيد الأضحى Pinksadcheeeep
صنية الرقاق

أشهي أكلات عيد الأضحى 310

المقادير:

6 راقات رقاق ناشف (و8 لو الراقات رقيقة)
1/2 كيلو لحم مفروم
حوالي 3 كوب شوربة
سمن أو زبدة وزيت
بصلة متوسطة وقليل من الزيت
ملح وفلفل أسود



أشهي أكلات عيد الأضحى Dot

التحضير:
1- يعصج اللحم بفرم البصلة ثم إضافتها للزيت وتشويحها حتى
تذبل ثم يضاف اللحم ويقلب على نار متوسطة حتى يتشرب ماءه ثم يضاف الملح
والفلفل الأسود.

2- تدفأ الشوربة ولا تكون ساخنة.
3- تدهن صينية الفرن (بمقاس دائرة الرقاقة) بالسمن.
4- تبلل الراقة الأولى بالشوربة (بوضع الشوربة في صينية
أكبر من مقاس الرقاقة ثم تغطيس الرقاقة فيها على الجانبين) ثم توضع في
صينية الفرن وهكذا مع الرقاقتين الثانيتين.

5- يفرد اللحم المعصج على الرقاق في الصينية.
6- تبلل الثلاث رقاقات الباقيات بنفس الطريقة ويرصون في الصينية فوق اللحم الواحدة تلو الأخرى.









طريقة عمل فته مصرى تجنن


أشهي أكلات عيد الأضحى 200



المقادير:كوب ارز ابيض
2 رغيف عيش اسمر
نصف كيلو لحم
للدمعه :
نصف راس ثوم
3 ملعقة صلصه كبيرة
2 ملعقة خل
3 ملعقة سمن
مكعب مرقه
ملح وفلفل

أشهي أكلات عيد الأضحى Dotالتحضير:يسوى كوب الارز (نضع السمن على النار ثم نضع الارز+الملح+كوب ماء)
تسلق اللحم مع الاحتفاظ بالشوربه
يقطع العيش ويدخل الفرن للتحميص مع اضافة ملعقة سمن

يضاف الارز على العيش المحمص وعليه الشربه



ويليها الصلصه



وبالف هنا



ممبار وبالصور .................؟
[size=25]الممبار
[/size]


دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء
بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل


الحشوه تختلف من شخص لاخريفضل لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى اللمبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى




(((كيلو ونصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))


أشهي أكلات عيد الأضحى Mkani-27700f0680


نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف


أشهي أكلات عيد الأضحى Mkani-d86ccaa5a1
طبعا ده جزء من الممبار


نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
أشهي أكلات عيد الأضحى Mkani-9ac6ec4e2e


نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير


أشهي أكلات عيد الأضحى Mkani-687866239e


نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى
اأشهي أكلات عيد الأضحى Mkani-dd7e66fa14


وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل


أشهي أكلات عيد الأضحى Mkani-52e6811ea0
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kalemat.ahlamontada.net
Admin
Admin



عدد الرسائل : 451
sms : My SMS ارق امنياتي لكم كلمات
نقاط : 79
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

أشهي أكلات عيد الأضحى Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهي أكلات عيد الأضحى   أشهي أكلات عيد الأضحى Icon_minitimeالإثنين ديسمبر 08, 2008 3:56 am





الكوارع(الأكارع) هي أقدام البقرة او الخروف ..الخ
ويفضل استخدام كوارع البقر الصغير او متوسط العمر



المكونات
---------
زوج من الكوارع أو الكمية المناسبة لعدد الأفراد


ا بصلة
ورق لورا(لورى)
4 حبات حبهان (هيل)
فصين مستكة
5 حبات تقريبا فلفل أسود حب أو ربع ملعقة فلفل أسود مطحون
للتتبيل ملح وفلفل أسود
--------------
مقادير الفتة
-----------
2كوب رز مصري
2خبز عربي اى نوع متوفر
2\1 راس ثوم
4\1 كوب خل
ملح
مرقة الكوارع


######################


الطريقة
-------


تغسل الكوارع جيدا وتدعك بالملح والدقيق وتترك ربع ساعة ثم تشطف جيدا
تسلق في ماء مغلي ومعها البصل
مع نزع الريم الذي يظهر على السطح


أشهي أكلات عيد الأضحى Picture2430


ثم نضع الحبهان وورق اللورا والفلفل والمستكة ونهدي النار وتترك الى أن تنضج حوالي ساعتين
مع مراعة تغطية الحلة


أشهي أكلات عيد الأضحى Picture2426a



وهناك طريقة أخرى للسلق وهي وضع الكوارع في ماء بارد على النار ونتركه يغلي لمدة 5 دقائق تقريبا
سيظهر على السطح كمية كبيرة من الريم كما في الصورة


أشهي أكلات عيد الأضحى Picture2-1



أشهي أكلات عيد الأضحى Picture2413a


نطفي النار ونستغنى عن هذا الماء ونشطف الكوارع بالماء ثم نسلقها في ماء مغلي ونتمم الخطوات كما في
السابق


أشهي أكلات عيد الأضحى Picture2420a


بعد تمام النضج نتبلها بالملح وقليل من الفلفل الأسود
ونتركها لتبرد قليلا حتى نستطيع نزع الجلد من العظم لإستخدامه مع الفتة


أشهي أكلات عيد الأضحى Picture2437


-----------------------
تقلية الثوم


------------
يفرم الثوم جيدا
يحمر في 2 ملعقة سمن
بمجرد ان يحمر لونه نضع عليه الخل ولكن بعيد عن النار ثم نعيده على النار لمدة دقيقة مع وضع رشة ملح


أشهي أكلات عيد الأضحى Picture2442a


نطبخ الرز بالطريقة المعتادة
نحمص الخبز في الفرن ونقطعه قطع متوسطة او نقطعه ثم نحمصه
نضع الخبز في طبق التقديم ونسقية بالمرق الناتج عن سلق الكوارع
ونضع عليه جزء من تقلية الثوم
وممكن أيضا جزء من الكوارع المنزوعة من العظم
ثم نضع الرز ثم تقلية الثوم
ثم الكوارع


أشهي أكلات عيد الأضحى Picture2438


أشهي أكلات عيد الأضحى Picture2439


أشهي أكلات عيد الأضحى Picture2440a


أشهي أكلات عيد الأضحى Picture2443a



أشهي أكلات عيد الأضحى Picture2450aa



واذا كان عدد الأفراد يحتاج لكمية رز اكثر من المذكورة نزيد كمية الخبز ونسقيه بالمرق في طبق اخر غير طبق التقديم ونزيد الطبقات
أى نضع طبقة خبز ثم طبقة رزثم كوارع ثم خبز ثم رز ثم الكوارع















صدر الخروف المحشى ( خفييييييييييييييف)
كيلو صدر خروف مخلى من العظم
الحشو ( 1/8 كيلو جبنة بيضاء – 1/8 كيلو مشروم – عود كرفس مفروم
ملح وفلفل – بشر ليمونة )
الطريقة
اخلطى كل مقادير الحشو
افردى اللحمة امامك على الرخامه ونفرد الحشو فوقها
بس نترك حوالى سم من الاطراف
وبعدين نلف اللحمة كويس ونربطها بالدوبارة
نضع اللحمة فى طبق فرن ونغطيه بورقة فويل
ونضعة فى فرن لمدة 3 ساعات لحد مايستوى
وبعدين نشيل الورقة لحد ما اللحمة تتحمر
نفك الدوبارة ونضعة فى طبق التقديم
وبالهنا والشفا

تتبيلة لكل المشويات


3 بصلات كبيرة - 3 طماطم كبيرة - فص ثوم - زعتر فريش - روز مارى فريش - بش نص جوزة الطيب - ملح وفلفل
اضرب البصل مع معلقتين ماء فى الكبة لحد ما ينعم خااااااااااااااالص
اخرجه من الخلاط واضعه فى قطعه شاش ونعصره جااامد حنلاقى ماء البصل نزل كتير دة حنتبل بيه اللحمة والريش والدجاج
وحيفضل فى الشاشة التفل بتاع البصل هو دة اللى حنتبل بيه الكفتة علشان متفكش مننا اثناء الشوى
ثم نضع على ماء البصل باقى مقادير التتبيله واخلطهم واتبل بيها المشويات


يعنى
ماء البصل ....................للحمة والريش












الريش مع الخضار


المقادير:


2 حبة صغيرة بطاطس مقشرة 2
حبة متوسطة كوسا 2
حبة متوسطة باذنجان 2
حبة متوسطة جزر 1
ملعقة صغيره ملح 2/1 .. ملعقة صغيرة فلفل اسود.. 1.5 ملعقة صغيره بهارات مشكلة..
4 قطع ريش غنم 2
ملعقة كبيرة زيت
3-4 فص ثوم
1 حبة متوسطة بصل
2 حبة كبيرة طماطم
1 كوب مرق لحم
بقدونس طازج للتزيين .

درجه المهارة : متوسطة مدة الطبخ : 30 دقيقة الكمية : 4 أشخاص


الطريقة:

طريقة التحضير: 1- سخني الفرن لدرجة حرارة 180 درجة مئوية . ادهني بالزيت طبق فرن متوسط الحجم . ضعيها جانبا .


2- نقطع الخضروات الى شرائح سميكة , البطاطس, قطعي الكوسا الى شرائح بنفس الطريقه . الباذنجان والجزر .

3- رتبي الخضروات
بشكل متناسق في طبق الفرن , ضعيها جانبا . 4- افرمي الثوم , البصل ,
الطماطم الى ان تحصلي على صلصة طماطم ناعمة . اتركيه جانبا .


5- في وعاء صغير ضعي الملح . الفلفل والبهارات , قلبيها جيدا , انثري بعضها فوق الريش

6- سخني الزيت في مقلاة متوسطة الحجم , اطبخي الريش مع تقبيلها على الجانبيين الى ان تصبح ذهبية اللون .
اخرجي الريش من المقلاة , ضعيها في طبق الفرن بجانب شرائح الخضروات .

7- امزجي صلصة الطماطم مع المرق وبقية البهارات . وزعيها فوق الخضروات والريش اغلقي الطبق بورق المنيوم

8- ادخلي الطبق الى الفرن لمدة 25 – 30 دقيقة الى ان تنضج الريش . انثري فوقها بقدونس مفروم.

وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kalemat.ahlamontada.net
Admin
Admin



عدد الرسائل : 451
sms : My SMS ارق امنياتي لكم كلمات
نقاط : 79
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

أشهي أكلات عيد الأضحى Empty
مُساهمةموضوع: رد: أشهي أكلات عيد الأضحى   أشهي أكلات عيد الأضحى Icon_minitimeالإثنين ديسمبر 08, 2008 4:00 am

[b] طريقة كبدة حلوة[/b]المقادير :
1 - نص كيلو كبدة وممكن معاها قلب او كلاوي حسب الرغبة
2 - فلفل اخضر مقطع شرائح رفيعة جدا
3- بصلة متوسطة متقطعة شرايح رفيعة علي قد متقدري
4 طماطماية متوسطة وممكن اتنين حسب متحبي
5- توابل " 1/2 م ص ملح، 1/2 م ص فلفل اسود، و 1/4
م ص قرفة 1/4 م ص زنجبيل، وشوية زعتر صغيرين اقل من الربع معلقة ،شطة حسب
الرغبة "

6- 2 معلقة كبيرة خل
7- نص ليمونة كبيرة
8- زيت ذرة
الطريقة :
تقطعي الكبدة شرايح رفيعة وياريت تكون نص مجمدة عشان
تتقطع حلو وتحطي زيت في الطاسة ولما يسخن تحطي الكبدة وتقلبي شوية لحد
ملونها يبقي رمادي تروحي حاطة الخل والليمون وتقلبي وتحطي التوابل مش كلها
شوية منها نص المقدار وطبعا المقدار حسب الرغبة وكل ما وحدة بتحب وممكن
تحطي شطة لو عايزة

وبعدين تحطي البصل وتقلبي دقيقة كدة وبعدين الفلفل
والطماطم وسبيها لحد متستوي وتحطيباقي التوابل وتطفي وتقدميها مع سلطة
طحينة ومخلل او تعمليها سندوتشات

وهنيئا مريييييييييييييييئا
وكل سنة وانتم طيبين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kalemat.ahlamontada.net
 
أشهي أكلات عيد الأضحى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كلـــــــــــــــــــــــــــمــــــــــــــــــــــــــات :: عالم حواء :: مطبخ كلمات-
انتقل الى: