عدد الرسائل : 247 sms : My SMS ارق امنياتي لكم كلمات نقاط : 408 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 26/08/2008
موضوع: كلاكيت أول مرة... خطوات ترتيب السفرة الأحد سبتمبر 13, 2009 3:08 am
[size=2 4]
عندك عزومة!! ونفسك سفرتك تكون مرتبة وشيك في نفس الوقت!!! وكل اللي يشوفها يقف قدامها وينبهر من جمالها
أكيد طبعا نفسك في كده!!!
وعلشان إحنا عارفين إن نفسك في كده عملنا لك العدد الجامد أوي ده اللي هنقول لك فيه خطوة خطوة
إزاي إنك ترتبي سفرتك في رمضان؟!
يلا بينا نرتبها مع بعض
الخطوة الأولي حطي مفرش السفرة والمناديل
أول خطوة هتعمليها هي إنك هتجيبي مفرش السفرة وتكويه، وتحطيه على ترابيزة السفرة، وبعد كده تجيبي أطقم مناديل السفرة وخدي بالك إن ألوان المناديل تكون مناسبة لألوان مفرش السفرة...
وفي أكتر من شكل ممكن إنك تعمليه لمناديل السفرة زي...
شكل الجيب
وعلشان تحصلي على الشكل ده يبقي امشي على الخطوات الموجودة في الصور دي...
-1-
-2-
-3-
-4-
شكل الأرنب
ودي الخطوات اللي ممكن تمشي عليها علشان تحصلي على شكل الأرنب...
-1-
-2-
-3-
-4-
-5-
-6-
-7-
-8-
-9-
-10-
-11-
-12-
-13-
-14-
الخطوة الثانية زيني ترابيزة السفرة
في الخطوة دي المفروض فيها إنك تزيّني السفرة بأي شكل أنت عايزاه زي مثلا إنك تحطي في وسطها فازة فيها باقة من الورد سواء الطبيعي أو الصناعي لأن ده هيدي منظر شيك جدا وهيفتح النفس على الأكل بس خدي بالك إن باقة الورد دي ما تحجبش رؤية المدعوين لبعضهم البعض.
الخطوة الثالثة رتبي الأطباق على السفرة
بالنسبة لطريقة ترتيب أطباق الطعام فبتكون الترتيب بالشكل التالي؛ بتحطي الطبق الأكبر للوجبة الرئيسية ويكون مسطحاً؛ الأول ومن فوقه تحطي الطبق الأصغر حجماً، وعادة بيكون طبق السلطة، ثم الطبق الأصغر والخاص بالشوربة، كمان ممكن إنك تحطي طبق صغير تاني على الجانب الأيسر من الطبق الرئيسي والطبق ده خاص بالخبز أو الزبدة أو الحلويات.
الخطوة الرابعة رتبي ملاحات الطعام على السفرة
اعملي حسابك إنك ترتبي ملاحات الطعام على السفرة بحيث إن يكون بجوار كل اتنين ملاحة طعام واحدة.
الخطوة الخامسة رتبي الشوك والمعالق والسكاكين
عدد المعالق والشوك والسكاكين بيعتمد على عدد المعزومين وعلى الأصناف المقدمة، يعني لو هتقدمي أكتر من صنف زي مثلا "لحمة وفراخ" يبقي هتحطي قدام كل فرد سكينة للحمة وسكينة للفراخ... كمان خدي بالك إنك تحطيهم بشكل يكونوا فيه في متناول الأيدي.
وده جدول فيه طريقة الترتيب
السكاكين تحطيها ناحية اليمين ويكون وشها ناحية الطبق وده علشان تكون مناسبة للشخص لما ييجي يمسكها.
الملاعق حطيها إلى يمين الطبق بعد مجموعة السّكاكين وتتكون من معلقتين؛ معلقة للشوربة ومعلقة كمان لأي صنف موجود بتستخدم المعلقة فيه للأكل.
الشوك حطيها إلى يسار الطبق وتكون أسنانها متجهة إلى أعلى وممكن إنك تحطي ثلاث شوك مرتبة من الخارج إلى الداخل شوكة السّلطة وشوكة للمكرونة على سبيل المثال وفي النّهاية شوكة للحمة أو الفراخ المقدمة.
الخطوة السادسة رتبي كأسات العصير والمية
خدي بالك إنك تحطي كأسات العصير والمية بعدد المدعوين يعني يكون قدام كل واحد كأس عصير وكأس أو كوباية مية على إن يكون كأس العصير على يمين الطبق وكوباية المية على اليسار؛ بالإضافة إلى كوباية مية كبيرة تحطيها في منتصف السفرة، وخدي بالك إنك تملي الكوبايات والكأسات لغاية الضيوف ما ييجوا.
الخطوة السابعة رتبي أطباق الطعام على السفرة
دي بقى في منتهى السهولة جدا وكل الحكاية إنك تحطي من كل صنف طبقين، طبق في بداية السفرة وطبق في نهايتها؛ بحيث إن جميع الأصناف تكون موزعة ومرتبة على السفرة.